Hvad er et blødgøringsanlæg? - Råd og Vejledning I Aqua Danmark
BLØDT VAND
RENTEFRI FINANSIERING
30 DAGES RETURRET

FÅ ET GRATIS TILBUD

OG BLIV KONTAKTET AF AQUA DANMARK

Vi gør vores bedste for at besvare alle skriftlige henvendelser inden for 48 timer.

BESPARELSER MED AQUA DANMARK

Hvad er et blødgøringsanlæg?


Kalkindholdet i vandet giver problemer over store dele af Danmark, fordi det giver aflejringer på badeværelser og belægninger i husholdningsapparater med irritation og stort besvær til følge. Det kræver skrappe rengøringsmidler at få kalken væk, og nogle steder er det endda umuligt at få væk. I rør, armaturer og lukkede installationer såsom vandtanke ophobes kalken også, og på længere sigt nedsættes virkningsgraden betragteligt, og behovet for reparationer stiger.

Et blødgøringsanlæg hjælper med at fjerne kalken fra vandet, så det går fra at være hårdt til at være silkeblødt. Det blødgjorte vand kommer rundt i hele huset, hvilket giver store mærkbare forskelle i husholdningen. Rengøringen bliver nemmere, dine husholdningsmaskiner holder længere, og du kan mærke en forskel på dit hår og din hud, som naturligt bliver blødere.

HVAD ER KALK?

Kalk forekommer som et naturligt mineral i mange drikkevandsboringer over det meste af landet – dog med store variationer fra landsdel til landsdel. Kalk i vandet er ufarligt for helbredet, men det slider på installationer og husholdningsapparater i vores boliger med store økonomiske omkostninger til følge.

HVAD ER PROBLEMET MED KALK?

Kalkaflejringer er både årsag til kosmetiske og funktionelle problemer. Når kalken aflejres på varmelegemer i varmtvandsbeholdere, vaske- og opvaskemaskiner samt i rør og øvrige installationer vil energiforbruget øges og levetiden forkortes. Dertil kommer, at kalken er utrolig svær at rengøre og kræver skrappe rengøringsmidler fyldt med kemikalier at slippe af med.

DET PÅVIRKER OS DIT HÅR OG HUD

Kalken udtørrer og irriterer også håret og vores hud og øger dermed vores behov for fugtighedslotion og balsam. Kalk er også et problem for vores vasketøj, der først og fremmest kræver meget mere sæbe at få rent og derudover nemt bliver stift og kradsende på grund af ophobet kalk i fibrene.

KLIK HER FOR AT LÆSE MERE OM DINE
BESPARELSER VED ET KALKFRIT BADEVÆRELSE

KLIK HER FOR AT LÆSE MERE OM DINE

BESPARELSER VED ET KALKFRIT BADEVÆRELSE

Hvad er et blødgøringsanlæg?

Er du træt af hårdt vand i hanerne, der blandt andet giver tilkalkninger på fliserne, kalk i vaskemaskinen ...

Læs mere

7 fordele ved et kalkfrit hjem

Du kan spare både tid, penge og energi ved at have et kalkfrit hjem. Det er samtidig med, at du får blødere...

Læs mere

Hvad er et blødgøringsanlæg?

Er du træt af hårdt vand i hanerne, der blandt andet giver tilkalkninger på fliserne, kalk i vaskemaskinen ...

Læs mere

HVORDAN VIRKER PROCESSEN?

Et blødgøringsanlæg fra AQUA DANMARK fjerner calcium- og magnesiumioner fra det hårde vand i dit hjem. Det sker gennem en proces, hvor ionerne fra de hårde mineraler bytter plads med natriumioner i anlægget. På den måde “trækkes” kalk og magnesium ud af vandet og efterlader det blødt og dejligt. Når denne proces er forløbet, vil vandet være blødgjort, så kalkindholdet i vandet er reduceret.

Anlægget skal regenereres engang imellem med en saltopløsning. Dette sker automatisk og tager omkring 45 minutter. Udover at fylde salttabletter på anlægget, så passer det sig selv og leverer blødt vand til hele familien. Du vil blandt andet opleve forlænget levetid af vaske- og opvaskemaskiner, samtidig med, at dit sæbeforbrug vil falde. Der er dog mange andre fordele ved at have blødt vand i husstanden, som både påvirker dit hus, dine husholdningsmaskiner og din krop. Derudover vil du opleve mange økonomiske besparelser.

HVOR STORE ER BESPARELSERNE?

Mange beregninger peger på, at du med kalkfrit vand problemfrit vil kunne reducere dit forbrug af vaske- og rengøringsmidler med op mod 50 %. Derudover vil du opnå energibesparelser på op til 30 %. Beregningen er forbundet med en vis usikkerhed, fordi forholdene fra husstand til husstand kan variere meget, men der er ingen tvivl om, at kalkfrit vand vil føre til mærkbare økonomiske besparelser.

MEGET MERE AT SPARE

Derudover vil du spare i tidsforbrug til afkalkning og rengøring af husholdningsapparater og badeværelsesinstallationer. Dine installationer og hårde hvidevarer vil også fungere bedre og dermed bruge mindre energi. Det gælder blandt andet din varmebeholder, din opvaskemaskine og vaskemaskine. Der er derfor mange besparelser forbundet med et blødgøringsanlæg, hvilket du kan læse mere om på de besparelsessider.

MINDRE KALK GIVER FLERE BESPARELSER

Kalkfrit vand er den nemme vej til store besparelser. Uden kalkaflejring på varmelegemer forlænges levetiden for blandt andet elkedler og vaskemaskiner, og du slipper for at bruge penge på dyre afkalkningsmidler.

FARVEL TIL ALLE PROBLEMER MED KALK

Dit sæbeforbrug kan halveres, og både salt til opvaskemaskinen samt skyllemiddel vil høre fortiden til. I større ejendomme vil der samtidig være markante besparelser at hente på reducering af kalkbelægninger i varmevekslere, kedler og varmtvandsbeholdere, fordi virkningsgraden forbedres.

BEDRE CIRKULATION I DINE PUMPER

Cirkulationspumper får mindre modtryk, når rørene holdes kalkfri, og hvis ejendommen er tilsluttet fjernvarmeforsyningen, er det muligt at undgå tillægsafgift for høje temperaturer på returvandet. Foruden de store besparelser på energiudgifter vil også serviceudgifterne reduceres i takt med, at behovet for beholderrensning og generelt vedligeholdelse mindskes.

FÅ DET OPTIMALE UD AF HUSHOLDNINGSMASKINER

Når der ikke er kalk i dine husholdningsmaskiner og installationer, så fungerer de simpelthen bedre og det fører til besparelser i energi og i nedsat behov for reparationer. Dertil kommer at husholdningsmaskinerne lever længere og dermed også sparer dig for penge.

INDSTILLET SOM STANDARD

Blødgøringsanlæg fra Aqua Danmark kan indstilles af din lokale installatør, og i princippet kan alt kalk fjernes fra vandet.

Vi anbefaler dog, at hårdheden i det blødgjorte vand indstilles til ca. 6-7 ᵒdH, som er den enhed man måler hårdhed af vand i. Dette sker af hensyn til smagen og bibeholdelsen af sunde mineraler i vandet.

HVORDAN VIRKER ET BLØDGØRINGSANLÆG?

Vores blødgøringsanlæg bliver installeret lige efter, at vandet kommer ind fra vandværket i dit hus. Vandet løber herefter igennem en beholder med ionbyttermasse med indhold af natriumioner, som bytter plads med kalk- og magnesiumioner i vandet.

Denne proces trækker det hårde kalk ud fra vandet, så vandet blødgøres. Anlægget optager kalken, og det skal derfor jævnligt regenereres med en mild saltopløsning, så det er klar til at blødgøre mere vand. Processen tager ca. 45 minutter. Denne process forbruger lidt vand og salt, hvilket for en dansk familie med et almindeligt vandforbrug vil give udgifter på omkring 50 kr. pr. måned alt efter justering.

DRØMMER DU OM ET KALKFRIT HJEM? SE VORES UDVALG AF POPULÆRE BLØDGØRINGSANLÆG
SE PRODUKTER

LÆS MERE OM DINE
BESPARELSER VED ET KALKFRIT HJEM

Læs mere

LÆS MERE OM DINE
FORDELE OM VELÆRE I ET KALKFRIT HJEM

Læs mere

INTERESSERET I ET KALKFRIT HJEM?


Se vores udvalg af populære løsninger


Få vores nyhedsbrev gratis