Ofte stillede spørgsmål - Aqua Danmark
BLØDT VAND
RENTEFRI FINANSIERING
30 DAGES RETURRET

FÅ ET GRATIS TILBUD

OG BLIV KONTAKTET AF AQUA DANMARK

Vi gør vores bedste for at besvare alle skriftlige henvendelser inden for 48 timer.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Har du spørgsmål til vores forskellige vandbehandlingssystemer og kunne du tænke dig at blive klogere på dine spørgsmål inden et køb, så læs de ofte stillede spørgsmål fra vores kunder.

De fleste spørgsmål er listet forneden, ellers er du velkommen til at kontakte os telefonisk og så sørger vi for at besvare dine spørgsmål hurtigt og nemt.

Smager blødgjort vand af salt?

Nej. Indholdet af natrium i blødgjort vand stiger, men klorid koncentrationen forbliver uændret. Den salte smag opstår først, når natrium og klorid reagerer, så derfor har blødgjort vand ingen saltsmag.

Er der miljøproblemer forbundet med den salt, der bruges til regenerering af ionbyttere i et blødgøringsanlæg?

Nej. Salt, der bruges til regenerering af blødgøringsanlæg, indeholder ingen sundheds- eller miljøskadelige stoffer. Saltet er fødevaregodkendt.

Har kroppen ikke brug for det kalcium, som fjernes i blødgøringsanlægget?

Nej. Kalcium er vigtigt for sundheden, men kun en marginal del af et almindeligt menneskes kalcium optag kommer fra vand. Flere steder i verden – eksempelvis Norge – er vandet naturligt blødt, og der er ingen øgede forekomster af kalcium mangel blandt lokalbefolkningen på disse steder.

Hvordan fjernes kalken fra vandet?

I blødgøringsanlæg fra AQUA DANMARK løber vandværksvandet gennem en beholder med ionbyttermasse, hvor kalken fjernes og vandet dermed blødgøres. Anlægget regenereres automatisk med en mild saltopløsning, og du skal ikke gøre andet end at påfylde salttabletter.

Hvordan ved jeg, om et blødgøringsanlæg er godkendt til drikkevand?

Et drikkevandsgodkendt blødgøringsanlæg skal være GDV-certificeret (dansk), SWWA-certificeret (svensk), KIWA-certificeret (hollandsk) eller DVGW-vertificeret (tysk). Alle anlæg fra AQUA DANMARK har det tyske DVGW-certifikat, som sikrer en høj standard med løbende kontrol af produkternes overensstemmelse med kravene.
Læs mere om DVGW her

Hvad koster et blødgøringsanlæg?

Blødgøringsanlæg fås i forskellige størrelser med varierende kapacitet. Et blødgøringsanlæg til et parcelhus koster fra ca. 12.000 kr. inkl. moms, og dertil skal påregnes udgifter til montering.

Hvor ofte skal jeg fylde salt på anlægget?

Saltforbruget i anlægget afhænger af dit vandforbrug. Anlægget registrerer automatisk dit vandforbrug og regenerer efter behov. Du får besked om saltpåfyldning via anlæggets display.

Skal der bruges en speciel slags salt – og hvor kan det købes?

Ja. Vores blødgøringsanlæg bruger specielle salttabletter til regenerering processen. Hos AQUA DANMARK kan du bruge alle slags blødgøringssalt, så længe du forsikre dig at de er fødevaregodkendte og sikrer et højt hygiejnisk niveau. Almindeligt køkkensalt er ikke egnet.

Hvor store er de løbende udgifter til drift af et blødgøringsanlæg?

En gennemsnitlig husstand på 3 personer i et område, hvor vandet har en hårdhedsgrad på 20 °dH, med et dagligt vandforbrug på 107 liter pr. person skal påregne en månedlig udgift på ca. 100 kr. til salt og skyllevand.

Hvordan vedligeholder man et blødgøringsanlæg?

Et blødgøringsanlæg er ligesom en vandvarmer principielt vedligeholdelsesfri, men vi anbefaler jævnlige eftersyn for at sikre den mest økonomiske drift.
AQUA DANMARK tilbyder service af vores egne blødgøringsanlæg, hvis du tegner en serviceaftale – enten med eller uden reservedele. Du kan læse mere om mulighederne i vores tryghedsaftale.

Giver et blødgøringsanlæg støjgener?

Nej. Under regenerering aktiveres en lille motor, og nogle ventiler skifter stilling. Støjniveauet er dog minimalt, og anlægget kan uden problemer monteres i fx bryggers eller køkken.

Hvorfor skal jeg installere et blødgøringsanlæg?

Der er flere grunde til at installere et blødgøringsanlæg:
Du sparer tid på at fjerne kalk fra fliser, toiletter og husholdningsapparater.
Du reducerer dit energiforbrug og sparer penge på elregningen.
Du reducerer din udledning af sæbe og kemikalier til naturen.
Du sparer penge på forlænget levetid af alle installationer, maskiner og apparater, der er i forbindelse med vand.


Få vores nyhedsbrev gratis