Oftest stillede spørgsmål - Aqua Danmark
BLØDT VAND
SILKEBLØDT VAND
RENTEFRI FINANSIERING
30 DAGES RETURRET

FÅ ET GRATIS TILBUD

OG BLIV KONTAKTET AF AQUA DANMARK

Hvornår kan vi træffe dig bedst?

Vi gør vores bedste for at besvare alle skriftlige henvendelser inden for 48 timer.

MENU

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Har du spørgsmål til vores forskellige vandbehandlingssystemer og kunne du tænke dig at blive klogere på dine spørgsmål inden et køb, så læs de ofte stillede spørgsmål fra vores kunder.

De fleste spørgsmål er listet forneden, ellers er du velkommen til at kontakte os telefonisk og så sørger vi for at besvare dine spørgsmål hurtigt og nemt.

Er der miljøproblemer forbundet med den salt, der bruges til regenerering af ionbyttere i et blødgøringsanlæg?

Nej. Salt, der bruges til regenerering af blødgøringsanlæg, indeholder ingen sundheds- eller miljøskadelige stoffer. Saltet er fødevaregodkendt.

Hvordan fjernes kalken fra vandet?

I blødgøringsanlæg fra AQUA DANMARK løber vandværksvandet gennem en beholder med ionbyttermasse, hvor kalken fjernes og vandet dermed blødgøres. Anlægget regenereres automatisk med en mild saltopløsning, og du skal ikke gøre andet end at påfylde salttabletter.

Hvordan ved jeg, om et blødgøringsanlæg er godkendt til drikkevand?

Et drikkevandsgodkendt blødgøringsanlæg skal være GDV-certificeret (dansk), SWWA-certificeret (svensk), KIWA-certificeret (hollandsk) eller DVGW-vertificeret (tysk). Alle anlæg fra AQUA DANMARK har det tyske DVGW-certifikat, som sikrer en høj standard med løbende kontrol af produkternes overensstemmelse med kravene.
Læs mere om DVGW her

Hvad koster et blødgøringsanlæg?

Blødgøringsanlæg fås i forskellige størrelser med varierende kapacitet. Et blødgøringsanlæg til et parcelhus koster fra ca. 14.495 kr. inkl. moms, og dertil skal påregnes udgifter til montering.

Hvor ofte skal jeg fylde salt på anlægget?

Saltforbruget i anlægget afhænger af dit vandforbrug. Anlægget registrerer automatisk dit vandforbrug og regenerer efter behov samt tidsindstilling. En almindelig familie med et normalt vandforbrug bruger ca. 10 kg. salt om måneden.

Skal der bruges en speciel slags salt – og hvor kan det købes?

Ja. Vores blødgøringsanlæg bruger specielle salttabletter til regenerering processen. Hos AQUA DANMARK kan du bruge alle slags blødgøringssalt, så længe du forsikre dig at de er fødevaregodkendte og sikrer et højt hygiejnisk niveau. Almindeligt køkkensalt er ikke egnet.

Følg os på
sociale medier